Kärki jouluradio_promo_2015-2

Julkaistu: maaliskuu 12, 2016 | Kepa Eskelinen

0

Mitä viestintä teille tarkoittaa, Jouluradio?

  • Tweet

Joulumusiikkia tauotta ja ilman mainoksia soittava Jouluradio aloitti toimintansa pääkaupunkiseudulla vuonna 2003 ja on laajentunut vuosi vuodelta helkkymään aina pääkaupunkiseudulta Rovaniemelle ja Turusta Joensuuhun. Tänä vuonna Jouluradio ylsi jälleen huimiin kuulijaennätyksiin: radio tavoitti 664 000 kuuntelijaa viikossa ja nousi joulukuussa kaikista radiokanavista kuuden kuunnelluimman kanavan joukkoon omalla kuuluvuusalueellaan.

Jouluradio on vakiinnuttanut asemansa myös verkkomediana: vierailuja verkkosivuille on tehty jopa 160 maasta ja eniten Yhdysvalloista, Ruotsista ja Saksasta. Vuonna 2015 Jouluradion verkkosivuillakin tehtiin kävijäennätyksiä: verkkoradiota alettiin kuunnella yli kuusi miljoonaa kertaa ja sivuilla vieraili yli 660 000 yksittäistä kävijää.

Jouluradio komeilee paitsi syksyllä 2015 aloittaneiden yvifuksien haalareissa, se on myös Imagon 19. vuosijuhlien pääyhteistyökumppani.

Mitä viestintä teille tarkoittaa, Jouluradio?  

”Viestinnän merkitys on Jouluradiolle huomattava, sillä kanava “on olemassa” vain kuukauden ajan vuodesta ja lähetyskauden alkaminen on saatava joka vuosi ihmisten tietoisuuteen. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että ihmisten huomio ja kiinnostus on herätettävä aina uudestaan, ja tässä tarvitaan uusia viestinnällisiä ideoita ja ajatuksia alati muuttuvassa maailmassa. Tähän tarvitaan nuoria ja ammattitaitoisia osaajia, jotka eivät pelkää riskinottoa.

Olemme aktiivisesti sosiaalisessa mediassa ja etsimme uusia keinoja tavoittaa ja olla vuorovaikutuksessa kuuntelijoidemme kanssa. Jouluradiolla on ollut mahdollista kokeilla erilaisia tapoja, sillä ainutlaatuisuutensa takia ei voi koskaan tietää, mikä varmasti toimii. Yhteistyöseurakuntamme hoitavat viestintää omissa kaupungeissaan kanavamme tarjoamin apujen voimin.

Olimme vuonna 2015 laajasti näkyvissä suurimmilla tv-kanavilla sekä maamme suurimmissa päivä- sekä aikakauslehdissä. Tämän lisäksi lanseerasimme uuden sloganin osana sosiaalisen median kampanjaa. Järjestimme lisäksi mahdollisesti maailman ensimmäiset joulumusiikkireivit Helsingin Tavastia-klubilla ja olimme vahvasti mukana eri tapahtumissa pääkaupunkiseudulla. On syytä uskoa, että vahva tekeminen mahdollisimman monella eri osa-alueella tuotti hyviä tuloksia.

Yhteisöviestijöiden kaltaisten työntekijöiden tarve tulee kasvamaan ja perinteisten toimittajan taitojen lisäksi radiokanavallakin työskentelevien ihmisten on tärkeää osata luoda entistä vahvempaa kuulijasuhdetta niin sosiaalisessa mediassa kuin radiossakin. Ties vaikka Jouluradion seuraava timanttinen osa tiimiä löytyisi yhteisöviestijöistä? Mielestämme on tärkeää löytää keino pystyä ylläpitämään Jouluradio ihmisten mielissä myös muina kuukausina vuodesta ilman, että tuputtaisimme joulun sanomaa muulloin kuin silloin, kun sen aika on. Tämän lisäksi kuulimme, että Imago on tehnyt tärkeää työtä esimerkiksi alakoululaisten kouluttamisessa sosiaalisen median vastuullisiksi käyttäjiksi. Siksi haluammekin osoittaa tukemme yhteisöviestinnän opiskelijoille.”

Jouluradio #kuulujouluun, ja tänä vuonna myös Imagon vuosijuhliin.

www.jouluradio.fi 
kuva: Reetta TulemoKirjoittaja

Kepa Eskelinen

Puheenjohtaja vastaa Imagon virallisista asioista ja johtaa ainejärjestön toimintaa. Kepa on neljännen vuoden yvi ja sporttinen reissunainen, jossa on sopivasti sekä yllätyshullun että työnarkomaanin vikaa. Motokseen touhukas Keski-Suomen kasvatti nimeää parhaan kuulemansa neuvon: "If you don't like the path you are on, change it!"Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Takaisin ylös ↑
  • Facebook Twitter LinkedIn
  • Imagon tapahtumat

  • Yhteistyössä

    ProcomJYYViestiShakerEscapeHelmiLähitapiolaJouluradioUnibet
    MeditaCrosswrapSiMeUnwrittenSohwi

  • Tapahtumat