Kärki FBEVENT2

Julkaistu: tammikuu 25, 2017 | Reetta Laaksonen

Ole hyvä tyyppi!

  • Tweet

Työllistyminen. Tuo suuri asia, joka jossain vaiheessa ahdistaa lähes jokaisen yvin mieltä. Mitä pidemmälle opinnot etenevät sitä enemmän työstä puhutaan.

Fuksina vielä toiveikas mielentila muuttuu parissa vuodessa helposti epätoivoon – kun kaikilla muilla on jo työ- tai harjoittelupaikka ja itseltä se vielä puuttuu.

Sitran* tekemän tutkimuksen mukaan alle neljännes suomalaisista on päätynyt nykyiseen työhönsä avointa työpaikkaa hakemalla.

Mutta miten töitä sitten saa, jos ei hakemalla? Ehkäpä verkostoitumalla?

Aukeavatko portit työpaikkataivaaseen keräämällä valtavan määrän kontakteja LinkedInissä? Verkostoitumisahneet eivät aina muista, ettei määrä korvaa laatua. Ihmisistä tulee helposti resursseja, ja kontaktipyyntöjä ja käyntikortteja tippuu kuin neulasia joulukuusesta.

Joka tapauksessa tarvitset verkoston.

Haali ympärillesi ihmisiä, joita kiinnostavat samat asiat. Ihmisiä, jotka tuntevat sinut ja taitosi. Sitä kautta löydät myös ne ihmiset, jotka tarjoavat sinulle mahdollisuuksia ja suosittelevat sinua muille.

Tee työsi hyvin (raada) kunnes olet edes muutaman henkilön mielestä kullan arvoinen. Aloita pienestä ja osoita olevasi mahtava tyyppi: avoin, kehittyvä ja ennen kaikkea hyvällä asenteella varustettu.

Parhaat verkostot syntyvät usein huomaamatta. Tennistunnilla, partiossa, kesätöissä, luennolla, opiskelijabileissä. Luo oma verkostosi tutustumalla ihmisiin – olivat he miltä alalta tahansa. Älä unohda, että myös sulkapallokaverillasi on työ ja hän saattaa olla uusi pomosi.

Verkostoidu muiden opiskelijoiden kanssa: käy kaljalla, tee ryhmätöitä. Jos et ole opiskeluaikana hyvä tyyppi, miksi olisit sitä myöhemmin työelämässä?

Avointen paikkojen haku ei välttämättä ole sinun reittisi työelämään. Rakenna se siis itse.

Tärkeintä on, että muistat olla hyvä tyyppi, sillä hyvistä tyypeistä puhutaan. Hyviä tyyppejä suositellaan.

*Sitran Uuden työn valmiudet ja reitit työelämään -kyselytutkimus

http://www.slideshare.net/SitraTalousTeema/uuden-tyn-valmiudet-kyselytutkimuksen-tuloksia

Reetta on yksi Imago ry:n Mitä seuraavaksi -seminaarin alumnipuhujista, joka järjestetään Jyväskylässä torstaina 26.1.2017. Mukana puhujina on ensiluokkainen kattaus inspiroivia yvialumneja, jotka saapuvat paikalle kertomaan omista urapoluistaan sekä teemoista kuten millaisena viestintäala heidän mielestään näyttäytyy sekä miten opiskelija saisi paremmin linkitettyä työelämän opiskeluun. Lisää tietoa tapahtumasta löydät täältä!

 


Kirjoittaja

Reetta Laaksonen

Kevan viestinnässä työskentelevä Reetta viettää päivät henkilöasiakasviestinnän, videoiden ja sosiaalisen median parissa. Hän siirtyi yvialumnien joukkoon vuonna 2015.Takaisin ylös ↑
  • Facebook Twitter LinkedIn
  • Imagon tapahtumat

  • Yhteistyössä

    ProcomJYYViestiEscapeCrosswrapUnwrittenSohviIlmeTekirKRNRPassionMMAGranoLönnberg

  • Tapahtumat