Kärki FBEVENT2

Julkaistu: tammikuu 22, 2017 | Miikka Kimari

Mukavuusalueen ulkopuolella

  • Tweet

Kolmekymmentäkuusi hakemusta, kaksi haastattelukutsua. Siinä 22-vuotiaan, toisen vuoden YVI-opiskelijan kesäduunibluesin alkutahdit vuonna 2001. Molemmat firmat sijaitsivat pääkaupunkiseudulla, joka oli Jyväskylän yliopistossa opiskelevalle, Keski-Suomen ja Pirkanmaan rajaseudulta kotoisin olevalle nuorukaiselle suuri ja tuntematon.

Ylioppilaspuku päälle ja todistukset kainalossa junalla pääkallonpaikalle. Hyvinhän se meni, vaikka ylioppilaspukuista oli haastattelussa vastassa collegepaitainen haastattelija. Tunsin itseni erittäin ylipukeutuneeksi ja vähän kai jännittikin. Bussissa paluumatkalla plakkarissa oli kuitenkin neljän kuukauden kesätyö Veikkauksen viestintään, joka oli tuolloin ja on edelleen erittäin arvostettu viestinnän työpaikka. Hyvin hoidettu homma poiki myöhemmin lisää kesätöitä, keikkahommia ja lopulta vakituisen pestin samassa yrityksessä.

Saman kaavan olin kokenut jo kerran aikaisemmin. Uran ensimmäinen viestintäalan työpaikka löytyi nimittäin jo ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen. Tuolloin tartuin kahden kuukauden pestiin Seinäjoella. Se oli vielä pääkaupunkiseutuakin tuntemattomampaa maaperää. Sen lisäksi tarjolla olisi ollut työpaikka kotikaupungin paperitehtaalla eli parempi palkka ja helpompi homma tutuissa ympyröissä äidin lihapatojen ääressä. Taloudellisesti kotikylän pesti olisi ollut varmasti parempi, mutta kahden kuukauden keikka Pohjanmaalla toi alan työkokemusta, itseluottamusta ja merkinnän ansioluetteloon, jonka avulla se seuraava työpaikka oli helpompi saada.

Oman uratarinani ensiaskelten opetus piilee siis siinä, että tilaisuuksiin kannattaa tarttua eikä epämukavuusalueelle menemistä kannata pelätä. Jyväskylän yliopisto on yksi harvoista viestinnän ylemmän korkeakoulututkinnon tarjoavista oppilaitoksista. Opiskelupaikkaa siellä arvostetaan ja se antaa hyvät eväät viestinnän työtehtävien hakemiseen. Se on pääomaa, jota kannattaa hyödyntää myös ensimmäisiä työpaikkoja haettaessa ja tehdä tarvittaessa rohkeitakin ratkaisuja niiden saamiseksi.

Miikka on yksi Imago ry:n Mitä seuraavaksi -seminaarin alumnipuhujista, joka järjestetään Jyväskylässä torstaina 26.1.2017. Mukana puhujina on ensiluokkainen kattaus inspiroivia yvialumneja, jotka saapuvat paikalle kertomaan omista urapoluistaan sekä teemoista kuten millaisena viestintäala heidän mielestään näyttäytyy sekä miten opiskelija saisi paremmin linkitettyä työelämän opiskeluun. Lisää tietoa tapahtumasta löydät täältä!

 


Kirjoittaja

Miikka Kimari

Miikka Kimari toimii Jyväskylän yliopiston viestintä- ja markkinointipäällikkönä. Hän aloitti yviopinnot 1999 ja valmistui vuonna 2006. Twitter @miikkakimariTakaisin ylös ↑
  • Facebook Twitter LinkedIn
  • Imagon tapahtumat

  • Yhteistyössä

    ProcomJYYViestiShakerEscapeHelmiLähitapiolaJouluradioUnibet
    MeditaCrosswrapSiMeUnwrittenSohwi

  • Tapahtumat