Tapahtumia

Huomio! Mikään ei ole ikuista: tapahtumat ja niiden ajankohdat voivat vaihdella. Joistain jutuista välillä luovutaan ja uusia kehitetään, eivätkä kaikki aktiviteetit löydy tästä listasta. Mutta yleensä alta löytyvä aikataulu pitää paikkansa. Lisätietoa saa tutoreilta ja vanhemmilta opiskelijoilta.

 

Syyslukukausi, syys-joulukuu

Fuksiaiset (syyskuun toinen tai kolmas viikko)

FUKS

Fuksiaisissa toivotetaan uudet opiskelijat tervetulleiksi ja pistetään heidät kisailemaan muiden viestinnän oppiaineiden fuksien kanssa. Tämän jälkeen luvassa on muun muassa tutustumista, rasteja ja yvijatkot, jossa saunotaan. Ja sitten toiset jatkot Jyväskylän yössä. Omat juomat matkaan.
Fukseilta odotetaan näihin bileisiin teemapukeutumista. Teema ilmoitetaan lähempänä: edellisvuosina on ollut mm. piraattipukeutumista ja punk-fuksiaiset.

Kauppakadun Appro (lokakuun ensimmäinen viikko)

apro

Se ns. ”Oikea Opiskelukauden Avaus”. Näihin bileisiin myydään ennakkolippuja (ja ne myydään loppuun, eli olkaa tarkkana). Imago varaa lippuja jäsenilleen ostettavaksi 20-30 kpl. Jos et saa pilettiä tätä kautta, voit ostaa sen yleisinä myyntipäivinä.
Approssa kerätään leimoja paikallisista kuppiloista. Lopuksi hyväksytystä suorituksesta saa haalarimerkin ja tutkinnon loppubilepaikassa (jokin kaupungin yökerhoista). Vaikeustaso nousee opiskeluvuosien mukaan.
Nämä ovat haalaribileet, mutta koska fukseilla ei tässä vaiheessa vielä haalareita yleensä ole, niin teemapukeutuminen on sallittua (joskaan ei toki pakollista).

Helsingin excu (syys- tai lokakuussa)

Excut eli yritysvierailut ovat hyvä tapa oppia alasta ja sen käytännöistä. Vierailukohteina on ollut viestintätoimistoja, yritysten viestintäyksiköitä, järjestöjä ja valtion virastoja. Yleensä kahden päivän reissu.

Viestijäfutis (syys- tai lokakuussa)

futis

Viestijät ratkaisevat tasavallan jalkapalloherruuden Vehkalammen futiskentällä. Mukana muista ainejärjestöistä kotoisat kilpailijamme Lööppi ja Parku, Vostok Tampereelta ja joskus myös Media Helsingistä. Saunajatkot Kortepohjassa, sekajoukkueilla pelataan.

Imagon vuosikokous (lokakuussa)

vuosikokous

Vuosikokouksessa päätetään Imagon toimintavuosi, hyväksytään tuleva budjetti ja valitaan uusi hallitus. Kyseessä on lakisääteinen osa järjestötoimintaamme.
Jos hallituspesti kiinnostaa, kannattaa kysellä asiasta ennakkoon tutoreilta tai hallituslaisilta ja tulla sitten paikan päälle asettumaan ehdolle. Eräänlaisen käsityksen vuosikokouksesta saa tästä viime vuoden epävirallisesta ”kokouspöytäkirjasta”

Yhteisöviestinnän ilta (riippuu kurssin ajankohdasta)

Oppiaine järjestää Viestintäammattilaisen profiilit –kurssin, jossa työelämän oikeat ammatti-ihmiset kertovat, millaisiin tehtäviin yvi voi valmistua. Kurssin iltaohjelmana Imago järjestää Yhteisöviestinnän illan, jossa opiskelijat ja alumnit pääsevät tutustumaan toisiinsa.
Illan ohjelmassa on ollut mm. lyhyitä puheita, mutta pääasiassa vain vapaamuotoista seurustelua ja oleilua samanhenkisten ihmisten seurassa. Tämä on todella hyvä paikka verkostoitua!

Sitsit (loka- tai marraskuussa)

Helan går! Sitsit eli pöytäjuhlat ovat yliopistomaailmassa suosittu perinne, joilla juodaan, syödään ja lauletaan juomalauluja. Tällöin noudatetaan useita sääntöjä ja perinteitä, joista on sitten ihan omat aakkosensa luettavissa muualla.
Sitseillä on teema, jonka mukaan pukeudutaan. Viestijät ovat järjestäneet mm. Woodstock-, lavatanssi-, armeija- ja teiniteemaisia sitsejä. Sitseille on jaossa n. 20 paikkaa per ainejärjestö. Sitsejä järjestetään ainakin yhdet syksyllä ja keväällä.

Viestintätieteiden laitoksen pikkujoulut (marraskuun loppupuolella)

pikkujo

Perinteisesti Ilokiven alakerrassa järjestetyt laitoksen pikkujoulut ovat fuksien järjestämä joulujuhla. Lisätietoa järjestelyistä saa tutoreilta, Imagon hallitukselta ja vanhemmilta opiskelijoilta. Fuksit järjestävät myös illan iloksi lyhyet esitykset, kuten näytelmän tai muun ohjelmanumeron (parhaalle perinteinen ”kirjapalkinto”).
Pikkujouluihin tumma puku tai smart casual päälle (etiketti ei tosin ole tässä tiukka).

 

Kevätlukukausi, tammi-toukokuu

Vuosijuhlat (helmi-maaliskuussa)

vujuu

Näitä voisi kutsua kai Imagon synttäreiksi. Vuosijuhlilla opiskelijat, henkilökunta ja toisinaan myös alumnit ja yhteistyökumppanit kokoontuvat saman katon alle, syövät hyvin, pitävät puheita ja kilistelevät maljoja yhteisöviestinnän kunniaksi.
Kyseessä on formaali illallinen: päälle siis juhlapuku. (Tämä on hyvä tilaisuus käyttää esimerkiksi vanhojentanssipukua toisen kerran!)

Sillis

Sillis eli silliaamiainen on vuosijuhlia seuraavana aamuna järjestettävä opiskelijoiden jatkojuhla. Edellisenä iltana oltiin ykköset yllä, nyt rentoudutaan haalarit jalassa. Ohjelmassa on perinteisesti ollut kuoharia, naposteltavaa, saunomista, pub(e)issa istumista… suomeksi sanottuna siis tasoitellaan ja chillataan illan jälkeen.
Sillis starttaa jo aamulla tai aamupäivästä. Paikka ilmoitetaan perinteisesti edellisillan vuosijuhlissa.

Ulkomaan excu

Keväisin Imago järjestää pidemmän ja kansainvälisemmän excursion kaukomaille. Yvit ovat piristäneet läsnäolollaan mm. Tukholmaa, Amsterdamia, Riikaa ja Brysseliä.
Kustannukset reissukohtaisia, mutta lennot ja majoitus jo vähän maksavatkin. Vaan muista: ainutlaatuisia tilaisuuksia vierailla kovan luokan firmoissa ja hauskaa seuraa uusissa maisemissa. Suositellaan lämpimästi! Kesto 4-6 päivää.

Vappu

imitsi

Jyväskylässä opiskelijan oikeaoppiseen vapunviettoon kuuluu ihastella vappuaattona Minna Canthin patsaan lakitusta Kirkkopuistossa. Imago järjestää saunan illanviettoa varten. Päälle haalarit ja päähän ylioppilaslakki.
Vappupäivänä piknik Harjulla! Maistuu se sima vielä seuraavanakin aamuna…

 

Yleisiä & ympärivuotisia

Viestijäsähly

Viestijät säbäävät kerran viikossa ainejärjestöjen yhteisellä vuorolla. Aika ja paikka selviävät Imagon verkkosivuilta tai kysymällä. Kaikkien kunto- ja taitotasojen edustajat sydämellisesti tervetulleita, mailankin voit lainata paikan päällä kaverilta.

Hallituksen kokoukset

board

Imagon hallitus kokoontuu 2-3 viikon välein tai tarpeen mukaan. Kokouksissa mm. suunnitellaan tulevaa, käydään läpi menneitä, keskustellaan oppiaineen asioista ja niin edelleen. Kokouskutsu kolahtaa mailiisi viikko etukäteen.
Nämä ovat kaikille imagolaisille avoimia tilaisuuksia eli rohkeasti vaan mukaan esittämään kehitysehdotuksia ja keskustelemaan. Kuunteluoppilaaksikin saa tulla!

Ainejärjestökahvit

Ainejärjestökahvit saivat alkunsa, kun muutimme pois Tourulan kampukselta ja oppiaineiden opetus levisi ympäri Seminaarinmäkeä. Viestijän ikävä toisen luo kävi sen verran kovaksi, että alettiin järjestää viikoittaisia kahvihetkiä kampuksella.
Kahvit ja teet keittyvät vielä kerran viikossa ainejärjestötila Montussa. Tervetuloa!


Takaisin ylös ↑
  • Facebook Twitter LinkedIn
  • Imagon tapahtumat

  • Yhteistyössä

    ProcomJYYViestiShakerEscapeHelmiLähitapiolaJouluradioUnibet
    MeditaCrosswrapSiMeUnwrittenSohwi

  • Tapahtumat