Kärki talvirieha_kansikuva

Julkaistu: helmikuu 20, 2017 | Jussi Kotila

Karpaaseja, avantouintia ja saksalaista teknoa – Viestijöiden Talvirieha 2017

  • Tweet

Luontoäiti on tapahtumajärjestäjälle pirullinen yhteistyökumppani. Siinä ei nimittäin hirveästi hurraata huudella, kun laskettelukauden avajaisissa sataa vettä ja juhannusfestareilla lunta. Ja jos tapahtumasi taustaorganisaatio ei ole mallia Kiinan kansantasavalta, ei luontoäidin metkuille oikein mitään voi. Mitäs läksit, kikkelis kokkelis.

Onneksi luontoäiti on kuitenkin kuin Mustanaamio: hyvä hyville ja paha pahoille. Siksi paukkupakkaset ja vesikelit väistyivät juuri Viestijöiden talviriehan kynnyksellä, ja tapahtumapäivänä nautittiin mitä kauneimmasta kevättalven kelistä. Pari pakkasastetta ja pilvettömältä taivaalta paistava aurinko nostivatkin riehafiiliksen korkealle jo keskipäivästä.

Imagolaisten fuksiedustus luistelemassa

Imagolaisten fuksiedustus luistelemassa

Kun kelit suosivat ja kotiasiat ovat kunnossa, maistuu urheilukin makealta. Talviriehassa viestijät pääsivät kokeilemaan muun muassa retkiluistelua, hankifutista sekä lumimölkkyä. Totuttuun tapaan myös huolto pelasi esimerkillisesti, sillä Imagon tapahtumatiimi oli leiponut riehaa varten pelleittäin pullia. Reippailua, nisua ja lämmintä mehua – ai ettien että!

Päivä Jyväsjärven jäällä huipentui historian ensimmäiseen Viestijähiihtoon, jossa Imagon viestinelikko Nyyssölä–Väisänen–Lahtinen–Rutanen suksi kovan kannustuksen saattelemana hopealle. Näiden karpaasien edesottamuksia puntaroidessa on hyvä muistaa kilpailun kova taso: ennakkosuosikkina matkaan lähtenyt Lööpin ykkösjoukkue jäi lopulta toiseksi viimeiseksi.

talvirieha_mervi

Mervi Väisänen saavuttaa maaliviivan

Koska jokainen varteenotettava talviurheilutapahtuma tarvitsee myös arvoisensa jatkot, juhlittiin Viestijöiden Talviriehan after ski -kekkereitä Väinönkadun alarinteillä sijaitsevassa Club & Venue Katseessa. Tuulahduksia Keski-Euroopan rinneravintoloista juhlakansalle tarjosi Düsseldorfista asti paikalle lennätetty DJ-duo Die Teknomach. Hans Nobelanerin ja DJ Midnight Expressin rytmit saivatkin sukat pyörimään monoissa, ja värikkäästi pukeutuneen viestijäjengin tanssiliikkeet herättivät paikalle eksyneiden kuolevaisten keskuudessa epäuskoista ihastusta.

dieteknomachinsta_2

Die Teknomach lauteilla. Kuva kaapattu kollektiivin Instagram-tililtä.

Eikä tässä vielä kaikki! Kymmenen rohkeaa sielua saapuivat vielä seuraavanakin päivänä Talviriehan jatkojen jatkoille, jotka pidettiin Tuomiojärven avannossa. Pienistä vastoinkäymisistä – kuten miesten pukuhuoneen lukossa olleesta ovesta – huolimatta viestijöiden avantouintikokeilussa vältyttiin sydänkohtauksilta sekä hypotermiakuolemilta, ja lopputulemana oli lähinnä euforinen olotila. Saattoipa joku avannossa pulahtanut uhata ottavansa helmikuisen avovesiuinnin ihan tavaksi asti.

Iso kiitos Viestijöiden Talviriehan mahdollistaneille Torson liikunta- ja tapahtumatiimeille, luontoäidille, hiihtäjäkarpaaseille, Die Teknomachille sekä jokaiselle paikalle saapuneelle riehailijalle.

Viestijähiihdon tulokset:
1. Lööppi Ry (Palvaila–Kangas–Salonen–Päivänen–Peltonen)
2. Imago Ry (Nyyssölä*–Väisänen–Lahtinen–Rutanen)

*Otto on niin karpaasi, että se hiihti kahdesti.

Tyylikkäin After Ski -asu: Jyri Salonen, sama ikityylikäs hiihtoasu sekä ladulla että jatkoilla. (Bubling under: Rinne-Saarat Böök ja Kemiläinen)

Jere Hård Memorial Trophy: Kaikki avantoon uskaltautuneet hurjapäät, paitsi pojat kun ne vaan kiljui.

 


Kirjoittaja

Jussi Kotila

Liikunta- ja kulttuurivastaava huolehtii imagolaisten hyvinvoinnista järjestämällä erilaisia kulttuuri- ja liikuntatapahtumia ympäri vuoden. Jussi on elämäntapaurheilija, joka ei osaa mitään lajia hyvin, mutta kokeilee niitä silti. Urheilutoimittajana työskentelevä kolmannen vuoden maisteriopiskelija on tuttu näky niin kentillä kuin katsomoissa – unohtamatta tietenkään jälkipelejä! Ruumiinkulttuurin lisäksi vanha teatteri- ja orkesterihörhö nauttii myös yleisesti kulttuurista ja toivoo runonlausunnan paluuta olympiaohjelmistoon Tokiossa 2020. Jussin mottona toimii: "Ne piirtää, jotka eivät osaa kirjoittaa." (Kolsi 2016)Takaisin ylös ↑
  • Facebook Twitter LinkedIn
  • Imagon tapahtumat

  • Yhteistyössä

    ProcomJYYViestiEscapeCrosswrapUnwrittenSohviIlmeTekirKRNRPassionMMAGranoLönnberg

  • Tapahtumat