Kärki Ninan etukuva2_koko porukka

Julkaistu: tammikuu 23, 2014 | Nina Jakonen

Kadonneen kannustajan metsästys

  • Tweet

Minä en tiedä juurikaan penkkiurheilusta. En lajeista, enkä kulttuurista. Omalle kiinnostukselle penkkiurheilua kohtaan on aina löytynyt jokin force majeure, joista ehkä suurimpana opittu asenne, ettei minua voisi edes kiinnostaa penkkiurheilu.

Olen viimeisen viiden vuoden ajan eräänlaisena aikuistumisriittinä suorittanut laatutarkastusta saavutetuille arvoille ja asenteilleni. Jos lapset voivat fanipäissään vaihdella innoissaan Mestarien liigan keräilykortteja tuntematta sen koommin jalkapalloa lajina, voisinko minä löytää kauan kadoksissa olleen penkkiurheilijan itsestäni? Miltä tuntuisi elää ja hengittää urheilujoukkueen puolesta? Tuntea yhteiset voiton riemut ja karvaat tappiot? Ja kai oikean urheilujoukkueen kannustaminen olisi sitä paitsi katu-uskottavampaa kuin Rancho Carne Torosin kannattaminen elokuvassa Anna palaa?

Ninan_etukuva

Kun VMP Group kutsui loppuvuodesta opiskelijat heidän ja JYPin järjestämään tammikuiseen Studentgameen, näin mahdollisuuteni tulleen. Jääkiekko on pyhä laji Suomessa ja herättää paljon keskustelua lihatiskien jonoissa, joten siitä voisi olla ehkä hyväkin tietää jotain. Tietämykseni jääkiekosta rajoittuu kuitenkin lähinnä siihen, mitä pöytäjääkiekosta, konsolipeleistä ja sattumalta kuulluista keskusteluista on tullut opittua.

Päänsisäinen kysymystulvani Synergia-areenalla muistuttikin huvittavan paljon Hanoin vuoden 2008 tulvia. Kysymysten esittäminen yleisön mahtipontisten ääniaaltojen yli oli tietenkin melko mahdotonta eikä edes Wikipedia voinut tarjota viime hetken apua, koska jännästi internet-yhteydet täpötäydessä jäähallissa olivat yhtä sujuvat kuin Rautpohjan ja Mäki-Matin liikenne JYPin pelin aikaan. Tyydyin siis itse arvailemaan vastauksia kysymyksiini.

pelaajakasa

Mitä sitten opin jääkiekosta ja penkkiurheilusta parituntisella tutkimusmatkallani? Paljasjalkainen keskisuomalainen kun olen, valikoitui JYP ymmärrettävästi, vaikkakin hieman salaa kannatuksen kohteekseni. Fanfaarien arvoista on se, että sain kosketuksen siihen yhdessä kokemisen tuntemukseen, mitä pelistä lähdin etsimäänkin. Heikosti väreilevänä, mutta elossa kuitenkin. Vähän kuin nauraisi vitsille viisi sekuntia liian myöhään.

En voi sanoa ymmärtäväni vielä täydellisesti sitä, mitä kaikkea kaukalossa tapahtuu, mutta noviisin silmään kiekko ainakin näytti olevan useammin SaiPan kuin JYPin päädyssä. En tiedä, kertooko se hyvästä hyökkäyksestä, huonosta puolustuksesta vai suuremmista voimista, mutta kyllä oli hienoa päästä seuraavana päivänä mukaan jääkiekkokeskusteluun. ”Joo, JYP teki maalin jatkoajalla” ja tietäväinen nyökkäys. Ensi kerran jälkeen panokseni keskusteluun on toivottavasti suurempi.

katsomo

Opiskelijatapahtuma oli mukavan pehmeä lasku vieraan maan tunnusteluun ja muistutti siitä, että näitä pitäisi käyttää hyväkseen enemmänkin, kun siihen vielä on mahdollisuus. Toki pääsin jännittämään myös Imagon puolesta. Itse ottelun lisäksi tapahtumassa oli mukana esimerkiksi VMP:n 500 euron arvoisen opiskelijatoimintastipendin arvonta, johon Imagokin pääsi ottamaan osaa. Arpaonni ei imagolaisilla valitettavasti ollut tällä kertaa mukana, mutta fiilistä sitäkin enemmän.

Kuvat Karoliina Hiltunen

 


Kirjoittaja

Nina Jakonen

Sidosryhmävastaava toimii linkkinä Imagon ja sidosryhmien välillä. Tehtäviin kuuluu yhteistyökumppaneiden hankkiminen ja yhteistyöprojektien koordinoiminen. Keski-Suomen kasvatti Nina ei tuhlaa aikaa turhuuksiin ja haluaa olla aina siellä, missä tapahtuu.



Takaisin ylös ↑
  • Facebook Twitter LinkedIn
  • Yhteistyössä

  • Tapahtumat

    Jyväskylän excuviikko: JYP @ Synergia-areena
    18.02. klo 11.00
    Hallituksen kokous kahvila Miriams’ssa
    18.02. klo 15.00
    Jyväskylän excuviikko: CreaMentors
    19.02. klo 12.00
    Jyväskylän excuviikko: Medita
    19.02. klo 14.00