Kärki FullSizeRender(1)

Julkaistu: lokakuu 27, 2017 | Vilma Paavilainen

Mediamaailmasta vaikuttajaviestintään – Imago excuilee Helsingissä

Perjantai 13. päivä oli kaikkea muuta kuin epäonnen päivä kun Imago, Parku, Lööppi ja Pörssi suuntasivat yhteisexculle Helsinkiin. Osa porukasta starttasi matkan jo kello 6.45 Jyväskylän Matkakeskukselta ja varsinainen excuilu lähti käyntiin puoliltapäivin aurinkoisen syksyisessä Helsingissä. Excuilijoita oli kuutisenkymmentä ja kohteita neljä; kaksi aamupäivällä ja kaksi iltapäivällä.

Aamupäivä: Meltwater ja Alma Media

image1

Meltwater

Meltwater on mediaseurantaan erikoistunut yritys, jolla on Suomessa pääkallopaikat Helsingissä sekä Tampereella. Imago kävi tutustumassa Tampereen toimistoon jo viime keväänä, mutta siitä huolimatta perjantainen vierailu ei ollut toistoa -  yrityksestä ja sen toiminnasta sai pikemminkin entistä kattavamman kuvan.

Meltwaterin entinen maajohtaja, nykyinen Executive Alerts -tuoteyksikön johtaja Martin Illman kertoi ensin yrityksen toiminnasta “eilen ja tänään”, jonka jälkeen Senior Key Account Manager Valtteri Färkkilä kertoi viestinnän tulevaisuudesta, kuten GPS-paikannuksen ja tekoälyn hyödyntämisestä viestinnässä. Esitelmää oli mielenkiintoista kuunnella, sillä monet asiat olivat tuttuja jo luennoilta. Viestijöillä olikin kiperiä kysymyksiä viestinnän trendeihin liittyen.

Kiinnostavien esittelyjen jälkeen excuilijoille annettiin tehtäväksi ideoida viestintäkampanja Meltwaterin toimitusjohtaja Jörn Lyssegenin datasta kertovan kirjan julkaisulle. Poikkitieteellisissä pienryhmissä keksittiin mitä vaikuttavampia kampanjatempauksia: kaikki maailman data konkreettisesti havainnollistettuna CD-levyiksi, päättäjille kohdennettu natiivimainontakampanja sekä flashmob. CD-levyidean keksinyt ryhmä vei voiton ja Lyssegenin kirjan kotiin vietäväksi.

FullSizeRender

Alma Media

Samaan aikaan Alma Medialla perehdyttiin ensin Almaan konsernina: Alma Median katon alle mahtuu yli 2000 työntekijää, ja liiketoimintaa on kattavasti muun muassa aikakauslehdistä työnhaku- ja deittipalveluihin. Esityksen lopuksi kuuntelijoiden valppautta testattiin leikkimielisellä Kahoot!-pelierällä. Perehdytyksen jälkeen siirryttiin kierrokselle Iltalehden ja Kauppalehden toimituksiin. Vierailijoiden aktiivisuus sai kiitosta; excuilijoita askarruttivat muun muassa klikkiotsikot ja sanomalehden tulevaisuus.

Iltapäivä: Ellun Kanat ja Tekir

image2

Ellun Kanat

Harmillisesti juuri syödyn lounaan jälkeen Ellun Kanoilla oli tarjolla salaattia ja konvehteja – mutta kaikista tärkeimpänä skumppaa!

Ellun Kanojen ideologiaa ja liiketoimintamalleja exculaisille esittelivät viestinnän tekijät Anniina Sulku, Anni Kosunen ja Sini Korpinen. Kun neukkarissa keskityttiin kuuntelemaan vauhdikkaita esitelmiä vaikuttajaviestinnästä ja konflikteista, käytävältä kuului kilistelyä ja iloista naurunremakkaa. Kanojen joka perjantainen kiitoslappujen jako ja skumppatilaisuus oli alkanut. Onneksi excuvieraiden ei tarvinnut tuntea kateutta kun skumppalasit täyttyivät tasaiseen tahtiin…

Ellun Kanoilla toimittiin kuuntelijoina, mutta sisältö oli sen verran mukaansatempaavaa, että väsähtämisestä ei ollut huolta. Excuilijoiden kysymykset veivät keskustelua aika ajoin uusiin ulottuvuuksiin. Esitelmien jälkeen tehtiin vielä kierros toimistossa, jonka seiniltä oli hyvä nappailla inspiroivia tekstejä puhelimen muistiin.

Ellun Kanojen harjoitteluohjelma oli päättymässä juuri tuona päivänä, joten excun virallisen osuuden päätyttyä Annin ja Anniinan ympärille kerääntyi vielä joukko innokkaita excuilijoita kuulemaan vinkkejä työnhakuun sekä oman osaamisen hahmottamiseen ja myymiseen. Anni kehotti esimerkiksi jo opinnoissa tekemään asiat omannäköisellä tavalla.

Tekirilläkään ei tarvinnut olla tyhjin vatsoin. Excuilijoiden nauttiessa viinistä ja ruuasta Tekirin toimitusjohtaja Mikko Hämeenniemi valotti yrityksen taustaa ja nykytilannetta. Maineenhallintaan ja kriisiviestintään erikoistuneessa yrityksessä työskennellään välillä arkaluontoisten tapausten kanssa, joten asiakkuudet ovat osittain salaista tietoa. Mikko valotti asiaa kuitenkin kertomalla, että asiakkaita on jokaisella sektorilla aina julkisista ja yksityisistä organisaatioista yksityishenkilöihin. Jotkut excuilijat hauskuuttivat porukkaa arvailemalla, ketkä julkisuuden henkilöt olivat hyödyntäneet Tekirin palveluita.

Informatiivisen osuuden jälkeen oli excuilijoiden aika pohtia case-tehtävää kriisiviestinnän parissa. Case: Ilokivellä järjestetyistä opiskelijabileistä monta opiskelijaa on joutunut sairaalaan. Epäiltiin, että juhlissa oli käytetty tyrmäystippoja. Keskisuomalainen oli kirjoittanut jutun asiasta, ja nyt ainejärjestöjen edustajilta pyydetään videomuotoista kommenttia asiaan.

Ryhmissä mietittin, mitkä olisivat ydinviestejä lehdistölle videohaastattelua varten. Tämän jälkeen ryhmästä valittiin yksi henkilö puhumaan videolle, mikä analysoitiin vakuuttavuuden ja ydinviestien kannalta. Exculaiset saivat kehuja suorituksistaan: välillä kuulemma näkee yritysjohtajia, joita esiintyminen jännittää huomattavasti enemmän.Vierailun päätteeksi exculaiset pääsivät vielä keskustelemaan Tekirin perustajan Harri Saukkomaan kanssa hänen kokemuksestaan ja Tekiristä yleensä.

Vierailujen jälkeen excuilijat siirtyivät Helsinki Think Companyn uuteen mainioon tilaan Yliopistonkadulle, missä heitä odotti Viesti ry:n, ProCom ry:n ja Suomen Ekonomien tarjoamat pizzat. Sen kummempaa iltaohjelmaa excuväki ei kaivannut, vaan illan viimeiset tunnit sujuivat rennoissa tunnelmissa päivän tapahtumia fiilistellen ja uusiin ihmisiin tutustuen. Pitkän mutta tapahtumarikkaan koitoksen päätteeksi bussi palasi vielä Jyväskylään.

Imaho kiittää vierailukohteita sneak peekistä viestintään eri näkökulmista – kurkistus työelämään motivoi taas opiskelemaan ahkerasti. Seuraavaa excua odotellessa!


Kirjoittaja

Vilma Paavilainen

Puheenjohtajan tehtävä on lyhykäisyydessään huolehtia Imagon toiminnan sujuvuudesta. Vilma on toisen vuoden opiskelija, jonka harrastuksiin kuuluu muun muassa Leo-koiran kanssa hengailu, kirjojen ostaminen nopeammin kuin ehtii niitä lukea sekä seuraavan matkan suunnittelu.Takaisin ylös ↑
  • Seuraa meitä!

  • Imagon tapahtumat

  • Yhteistyössä

    ProcomJYYViestiEscapeCrosswrapUnwrittenSohviIlmeTekirKRNRPassionMMAGranoLönnbergPanza

  • Tapahtumat