Excu AavaBang

Julkaistu: tammikuu 26, 2013 | Anniina Sulku

Aava & Bang:ssa annetaan luovuuden kukoistaa

 • Tweet

Aurinkoisena torstai-iltapäivänä imagolaisten askeleet vievät Laajavuoreen kolmannen excukohteen, kasvumarkkinointiyrityksen Aava & Bang:n tiloihin. Imagolaiset ottaa hymyillen vastaan projektipäällikko Hanne-Mari Virta. Jo ovelta kuuluva puheen- ja naurun helinä viestivät yrityksen rennosta, mutta ammattimaisesta ilmapiiristä.

Ennen nojatuolein varustettuun kokoustilaan siirtymistä saavat imagolaiset opastetun kierroksen yrityksen toimintatiloissa. Alakerran palaveripöydän seinää koristaa taidokkaasti piirretty ajatuskartta, joka sisäistää yrityksen toiminnan keskeiset ajatukset. Toisen kerroksen työtiloissa onni potkaisee meitä, kun saamme tavata niin yrityksen toimitusjohtajan Pete Okkosen kuin myös mainostoimiston luovan johtajan, persoonallisen Mikko Kalliolan. ”Ei minun tarvitse tässä työssä luova olla, mutta minun tehtäväni on huolehtia, että muut voivat olla”, nauraa Kalliola. Inspiroiva ja lämmin ilmapiiri on läsnä koko rakennuksessa.

Työharjoittelusta uran alkuun

Kokoustiloissa Hanne-Mari Virta kertoo yrityksestä tarkemmin: ”Meillä on paljon eri koulutustaustaisia ihmisiä töissä. Enemmänkin on kyse taidoista ja luonteesta, kuin koulutuksesta”. Virta on itse monen muun työntekijän tavoin päätynyt Aava & Bang:iin työharjoittelun kautta. Hän korostaakin työharjoittelun, ja sitä kautta luotavien suhteiden tärkeyttä. Rohkeuden harjoitteleminen on Virran mukaan myös kannattavaa: ”Rohkeus on kuin lihas, mitä pitää harjoittaa muiden lailla. Jos uskaltaa ottaa riskejä, hakea vaikka sinne työharjoitteluun, voi huomata päätyneensä yllättävänkin pitkälle.”

Tilaa luovuudelle

Aava & Bang tarjoaa asiakkailleen niin ammattitaitoisia markkinakoulutuksia valmentajineen, kuin myös teknisiä välineitä, kuten logoja ja mainoksia. Koulutukset ovat tärkeä osa yrityksen toimintaa: ”Mainoksiakin on helpompi suunnitella, kun asiakas on saanut valmennusta ja olemme löytäneet yhteisen käsityksen siitä, millaiset tavoitteet asiakkaalla on.” Virta myös muistuttaa, kuinka tärkeä kohderyhmän merkitys on niin mainonnassa kuin muussakin viestinnässä.

Työskentely Aava & Bang:ssa on monipuolista ja yllätyksellisä: ”Koskaan päivästä ei tule sellainen, mitä olit etukäteen suunnitellut”, kertoo Virta. Yhdeksi työn parhaista puolista Virta listaa sen, että luovuudelle annetaan tilaa: ”Luovuus ei voi kukoistaa, jos sitä painostetaan, tai jos ei hyväksytä epäonnistumisia. Me luomme turvallisen ympäristön ja raamit työntekijöillemme, joiden sisällä on vapaus muovata oma paikkansa ja työtapansa. Se on meillä luovaa johtamista.”

Teksti: Laura Kääpä
Kuva: Anniina Sulku

Tagit: , , , ,


Kirjoittaja

Anniina Sulku

Varapuheenjohtaja avustaa puheenjohtajaa kaikissa tehtävissä ja vastaa opiskelijarekrytoinnista sekä oppiaineen esittelystä. Anniina on 4. vuoden yvi, jolle kerran sanottiin, että maailma on täynnä ystäviä, joita et vielä ole tavannut. Tanssii, fanittaa yhteisöllisyyttä sekä inspiroituu ihmisistä, jotka uskaltavat.Back to Top ↑
 • Facebook Twitter LinkedIn
 • Facebook

  RSS Työpaikat

  • Myyntineuvottelija
  • MYYNTIJOHTAJA
  • Summer Trainee, Corporate PR
  • Myyntiedustaja/Tuotepäällikkö (Helsinki)
  • Viestintäpäällikkö
  • Unelmien Talo & Koti hakee päätoimittajaa
  • Summer Trainee, Corporate PR
  • Tiedottaja Uponorin konserniviestintään
  • Viestinnän opettaja, tietotekniikan koulutusyksikkö
  • MYYNTINEUVOTTELIJOITA

  Twitter


 • Yhteistyössä

 • Tapahtumat

  Hallituksen kokous, Memphis
  02.04. klo 16.00
 • Kuvia Facebookista

  Lisää kuvia Facebookissa