fuksit FUCKS

Julkaistu: maaliskuu 21, 2014 | Mari Lahtinen

Intensiivistä opiskelua, verkostoitumista ja hauskanpitoa – niistä on täydellinen fuksivuosi tehty!

Kun viime syksynä pakkasin Vantaan kodissani Jyväskylään starttaavaa muuttokuormaa, fiilikset vaihtelivat laidasta laitaan. Ihana työporukka, oma perhe ja rakkaat ystävät jäivät odottelemaan tutuille kotikonnuille, kun minä puolestani aloittelisin ”uutta elämääni” keskisuomalaisissa maisemissa. Hain opiskelemaan yhteisöviestintää vuonna 2012, mutta lykkäsin aloittamista vuodella. Pääsin onnekseni sisään ensimmäisellä yrittämällä ja valintakirjeen kolahtaessa postiluukusta riemulla ei kirjaimellisesti ollut rajoja. Tämä opiskelupaikka on ollut unelmieni täyttymys, jota mielessäni haudoin pitkään jo ennen hakupäätöstäni.

Ensimmäiset fuksiviikot menivät sumussa. Paljon uusia ihania ihmisiä, uusia paikkoja ja uudet opiskelukuviot. Kiersimme porukalla opiskelijaruokalat ja rakennukset, joissa tulisimme viettämään lukuisia opiskelutunteja. Yhteiset illanvietot ja verkostoitumiset fuksiporukkamme sekä vanhempien opiskelijoiden kanssa ovat olleet mielettömän antoisia. Olin päättänyt, että alusta saakka olen kaikessa mukana, jotta paikat ja ihmiset tulevat heti tutuiksi. Varmasti jokainen huomasi nopeasti, että täällä ei ole mitään jännitettävää. Ihmiset ovat vastaanottavaisia, iloisia ja halukkaita tutustumaan. Varsinkin me yhteisöviestijät olemme kaikki yhtä suurta perhettä! Myös alkuviikkojen verkostoitumisillat puheviestinnän ja journalistiikan fuksien kanssa toimivat alkusysäyksenä tärkeille ystävyys- ja kaverisuhteille.

Tätä kirjoittaessani yritin kahlata mielessäni läpi kulunutta syksyä ja kevättä. Paljon on sattunut ja tapahtunut. Useat yliopistomme ainejärjestöt toimivat aktiivisesti, joten monenlaista poikkitieteellistäkin menoa ja meininkiä on tarjolla. Tauko tenttikirjojen lukemisesta ja esseiden kirjoittamisesta kannattaa – aina!

Syksyllä osallistuimme heti ensimmäisille sitseille, joissa pääsimme kokemaan miltä kuuluisa akateeminen pöytäjuhla oikein maistuukaan. Laulu raikasi ja tunnelma oli mitä mainioin! Sitsit ovat ehdottomasti se juhla, mihin yliopisto-opiskelijan kannattaa osallistua. Viestijäkaraoke ja fuksien järjestämät pikkujoulut olivat myös syksyn kohokohtia. Perinteitä kunnioittaen viestijäfuksit lyövät syksyllä hynttyyt yhteen ja suunnittelevat laitoksellemme pikkujoulujuhlat. Tapahtuman järjestämiseen kannattaakin ottaa aktiivisesti osaa, sillä järjestäminen on oiva tilaisuus tutustua kanssaopiskelijoihin ja harjoitella tapahtumajärjestämisen perusteita.

Ahkeraa opiskelutahtiani siivittämään hakeuduin syksyllä mukaan myös Imagon hallitustoimintaan. Syksystä alkaen olen vastannut erilaisten opiskelijatapahtumien järjestämisestä yhdessä tiimini Nellan ja Loviisan kanssa. Olemme järjestäneet puheviestinnän Parku ry:n sekä journalistiikan Lööppi ry:n kanssa mm. viestijäkaraoken, opiskelijatilamme avajaisbileet sekä tänä keväänä sporttisitsit. Hallitustoiminta on myös oiva paikka tutustua eri vuosikurssien opiskelijoihin sekä ennen kaikkea näköalapaikka järjestötoiminnan saloihin. Myös yhteisöviestinnän opinnot ovat osoittautuneet hyvin työelämälähtöisiksi, jota pidän tärkeänä asiana.

Mennyt syksy ja kuluva kevät ovat kaiken kaikkiaan olleet mielettömän antoisaa ja opettavaista aikaa. Fuksiporukkamme on täynnä erilaisia, värikkäitä persoonia ja yhdessä olemme kokeneet monenlaista. Päätös lähteä kokeilemaan siipiäni yliopisto-opiskelijana on siis ollut ehdottomasti yksi elämäni parhaita. Uudet ystävyyssuhteet, opiskelija-elämä ja ennen kaikkea yliopisto-opiskelu itsessään ovat olleet korvaamattoman hienoja kokemuksia. Kannustankin siis tekemään rohkean valinnan ja hyppäämään ”tuntemattomaan” – vieraalle paikkakunnalle muuttaminen on opettavainen ja ehdottomasti kokemisen arvoinen asia!

Terkuin,

Mari

Imago ry:n tapahtumavastaava ja ensimmäisen vuoden yhteisöviestijä

PS. Laittakaa rohkeasti hakupapereita tulemaan, toimimme Loviisan kanssa syksyllä 2014 aloittavien yhteisöviestinnän fuksien tutoreina. Kevään yhteishaku ajalla 3.3.-1.4.2014. Odotamme teitä!

 

Tagit: , , , , , ,


Kirjoittaja

Mari LahtinenTakaisin ylös ↑
  • Seuraa meitä!

  • Imagon tapahtumat

  • Yhteistyössä

    ProcomJYYViestiEscapeCrosswrapUnwrittenSohviIlmeTekirKRNRPassionMMAGranoLönnberg

  • Tapahtumat