fuksit ammunta1

Julkaistu: helmikuu 10, 2014 | Aapeli Tourunen

Kiss Kiss Bang Bang – Fuksit ATC:llä

Välillä ihmisen on hyvä ajaa itsensä pienelle epämukavuusalueelle ja kokeilla asioita, joita muuten ei tulisi tehtyä. Kun selviää vastaantulevista haasteista, on taas yhtä kokemusta rikkaampi. Juuri näin innokkaasti me Imagon fuksit tartuimme tarjoukseen, kun vanhempi opiskelijamme Hemmo Päiveröinen tarjoutui avaamaan turvallisen ammunnan saloja Armoria Training Centren tiloissa Vaajakoskella. Huomattavan naisvaltaisesta porukastamme ainoastaan minä olin ammuntaa aiemmin kokeillut, joten viimeistään kävellessämme ATC:n pitkiä maanalaisia käytäviä jännitys nousi kattoon asti.

Ennen kuin pääsimme ampumaan tuli meidän kuitenkin kuunnella lyhyt mutta perusteellinen oppitunti muunmuassa turvallisesta aseenkäsittelystä, ratasäännöistä ja avun tilaamisesta paikalle. Perehdytys lienee ollut ihan paikallaan, sillä Hemmon kysellessä aiempaa kokemusta aseenkäsittelystä vastasi yksi jos toinenkin fuksi ampuneensa pelkästään vesipyssyllä tai Megazonen laser-aseella.

Me turvallisuusohjesäännöillä ja niiden noudattamatta jättämisellä pelotellut fuksit siirryimme perehdytyksen jälkeen kuulosuojaimet ja suojalasit mukanamme itse ampumaradalle, jossa paikalle hälytetyt kouluttajat meitä jo odottivat. Hemmo väitti kovasti kutsuneensa paikalle vain muutaman kouluttajan, mutta syystä tai toisesta ilmoitus ryhmämme saapumisesta sai aikaan sen, että lähes jokaiselle ampujalle riitti oma opastaja.

ammunta2

Kun mieluisat aseet saatiin valittua ja lippaat täytettyä patruunoilla, saattoi itse toiminta alkaa. ”Saa ampua”- huudon jälkeen alkoi räminä ja pauke. Ruudinkatkunkin saattoi haistaa ilmasta. Aluksi osumatarkkuus oli toissijaista, mutta kierrosten edetessä osumien määrä mustalla kasvoi silmissä, ja varsinkin Anni paljastui erinomaiseksi ampujaksi. Ammattitaitoisten kouluttajien johdolla ammunnan eri vaiheissa hiottiin samalla ampuma-asentoa, liipasimen puristamista ja muuta osumatarkkuuteen vaikuttavia asioita. Ammunnan alkua vaivannut pieni hermostuneisuus hälveni selvästi jo ensimmäisen kierroksen jälkeen ja pöydän pienimmillä aseilla aloitelleet tytöt siirtyivätkin jo isompiin aseisiin.

Kuusi ampumakierrosta oli porukallemme riittävä, sillä osa fukseista alkoi viimeisellä kierroksella näyttää jo väsymisen merkkejä. Jokainen kuitenkin pääsi vähintään yhdellä kierroksella ihastelemaan taulussansa keskellä näkyviä osumia - jotkut vain useammin kuin toiset. Pienimuotoisen loppupuhuttelun ja valokuvien oton jälkeen ATC:n väki jakoi vielä upeat ase-aiheiset mieskalenterinsa jokaiselle fuksitytöllemme. Tytöt olivat sanoinkuvaamattoman kiitollisen oloisia.

Yhden kerran jälkeen ammuntasta ei luonnollisesti vielä muodostunut kaikkien lempilajia, mutta osalle tytöistä jäi sellainen ilme naamalle, että uskon heidän varmasti vielä palaavan ammunnan pariin jonain päivänä. Sitä ennen vain kohti uusia haasteita!

ammunta3


Kirjoittaja

Aapeli Tourunen

Puheenjohtaja vastaa Imagon toiminnasta. Hänen velvollisuuksiinsa kuuluu pitää kaikki langat käsissään, mutta samalla myös osata tehokkaasti delegoida tehtäviä eteenpäin. Neljättä vuotta Jyväskylän pyöräteitä kuluttavalla Aapelilla on runsaasti kiinnostuksen kohteita ja aina joku projekti työn alla. Kliseitä ja kuluneita sanontoja vierastavalla puheenjohtajalla ei mottoa tai elämänfilosofiaa löydy.Takaisin ylös ↑
  • Seuraa meitä!

  • Imagon tapahtumat

  • Yhteistyössä

    ProcomJYYViestiEscapeCrosswrapUnwrittenSohviIlmeTekirKRNRPassionMMAGranoLönnbergPanza

  • Tapahtumat