Excu osa_porukkaa

Julkaistu: tammikuu 21, 2013 | Anniina Sulku

Unelmahomma

 • Tweet

”Sairaalan hyvissä höyryissä haaveilin, millaista se unelmaliiketoiminta voisi olla.”

Näin alkoi Nordic Business Forumin tarina, yrityksen toisen perustajan, silloin polvileikkauksesta toipuvan, Hans-Peter Siefenin kertomana.

Yvien maanantain excukohde, Nordic Business Forum, ei taatusti jättänyt ketään kylmäksi. Astelimme kauniin vaaleanpunaiseen Schaumanin linnaan, joka oli saanut myös yrityksen perustajat heti ensi näkemältä pauloihinsa. ”Haluttiin päästä linnaan, kun se on niin hieno paikka”, Hans-Peter Siefen naurahtaa muistellessaan viiden vuoden takaista tapahtumaa.

Siefen perusti markkinoinnin luennolla tapaamansa Jyri Lindénin kanssa Nordic Business Forum Oy:n vuonna 2008 ja siitä lähtien kasvuvauhti on ollut huikeaa. Työntekijöitä on kymmenkunta ja aloitusvuodesta on noustu yli kolmen miljoonan euron liikevaihtoon.

Siefen myöntää, että Nordic Business Forumin pitäminen Jyväskylässä on haastavaa. Toisaalta Jyväskylä on myös seminaarin etu, koska monille pääkaupunkiseudun kiireisille business-ihmisille Keski-Suomi on irtiotto arkirutiineista ja työnteosta.

Schaumanin linna

Markkinointiviestintää ja myyntiä

Excun keskustelu kävi vilkkaana ja osanottajat olivat silmin nähden innostuneita yritysvierailusta. Yrityksen toiminnan lisäksi sivusimme muun muassa kansainvälistymisen, yrittäjyyden sekä kriisiviestinnän kysymyksiä. Siefen kertoi hoitavansa pääasiassa itse markkinointiviestintää. Apua ostetaan konferenssilehtien ja -kirjojen julkaisuissa sekä videoprojekteissa.

Seuraava, vuoden 2013 business-seminaari on lähes loppuunmyyty. Seminaaripaikkoja on tarjolla 3300 ja myynti on ollut tuloksellista esimerkiksi Virossa, jossa yrityksen uusi sivukonttori sijaitsee. ”Jatkossa tähtäämme myös Pietarin alueelle, Ruotsiin sekä muihin Baltian maihin”, Siefen kertoo.

”Kyllä se yrittäjähenkisyys on elämänasenne”, Siefen tiivistää lopuksi Nordic Business Forumin mission. Eikä hän pelkää kurkotella korkealle. Tavoite on selvä: ”Vuonna 2021 haluamme olla yksi maailman merkittävimmistä business-seminaareista”.

Kirjoitus ja kuvat: Anniina Sulku

Tagit: ,


Kirjoittaja

Anniina Sulku

Varapuheenjohtaja avustaa puheenjohtajaa kaikissa tehtävissä ja vastaa opiskelijarekrytoinnista sekä oppiaineen esittelystä. Anniina on 4. vuoden yvi, jolle kerran sanottiin, että maailma on täynnä ystäviä, joita et vielä ole tavannut. Tanssii, fanittaa yhteisöllisyyttä sekä inspiroituu ihmisistä, jotka uskaltavat.Back to Top ↑
 • Facebook Twitter LinkedIn
 • Facebook

  RSS Työpaikat

  • Myyntineuvottelija
  • MYYNTIJOHTAJA
  • Summer Trainee, Corporate PR
  • Myyntiedustaja/Tuotepäällikkö (Helsinki)
  • Viestintäpäällikkö
  • Unelmien Talo & Koti hakee päätoimittajaa
  • Summer Trainee, Corporate PR
  • Tiedottaja Uponorin konserniviestintään
  • Viestinnän opettaja, tietotekniikan koulutusyksikkö
  • MYYNTINEUVOTTELIJOITA

  Twitter


 • Yhteistyössä

 • Tapahtumat

  Hallituksen kokous, Memphis
  02.04. klo 16.00
 • Kuvia Facebookista

  Lisää kuvia Facebookissa