Uutiset 2018

Julkaistu: huhtikuu 24, 2018 | Emilia Ström

Viestijät & kylterit kouluttautuu: Myynti viestinnän näkökulmasta

Pörssi ja viestinnän ainejärjestöt Imago, Parku ja Lööppi yhdistivät viime syksynä voimansa ja käynnistivät markkinoinnin, viestinnän ja vuorovaikutuksen koulutuskokonaisuuden. Maaliskuun alussa oli Imagon vuoro kouluttaa viestijöitä ja kyltereitä. Koulutuksen veti Ilja Aalto, myynnin pariin eksynyt viestijä, joka työskentelee nykyisin B2B-myynnin parissa Northbound Oy:ssä. Koulutuksen aikana viestijät ja kylterit tutustuivat Iljan johdolla siihen, miltä myynti näyttää viestinnällisestä näkökulmasta ja millaista myynti oikeastaan on.

Miksi jokaisen kannattaa osata myydä?

Ilja Aalto avasi koulutuksessa myyntitaitojen hyötyjä jokapäiväisessä elämässä. Jos osaat myydä, sinun on esimerkiksi helppo perustella kaverillesi miksi kannattaisi lähteä mukaan reissuun. Myynnin parissa töitä on tarjolla aina ja lukuisilla eri aloilla. Myyjänä sinulla on myös mahdollisuus käytännössä rajattomaan palkkaan ja huimiin urapolkuihin. Kaikilta vaaditaan hyvää asioiden perustelu-, viestimis- ja vuorovaikutustaitoa – eli myyntitaitoa. Viestintää ja myyntiä yhdistävä ydin on luottamus. Viestintä tähtää luottamuksen luomiseen ja sen ylläpitämiseen, eikä myyntiä voi tapahtua ilman luottamusta.

Myynti ja viestintä – kaksi intohimon kohdetta

Tätä kirjoittaessani aloin myös pohtia omaa polkuani ja kokemuksiani myynnin parissa. Opiskelen tällä hetkellä viestinnän johtamisen maisteritutkintoa ja pyrin kohti uraa viestintäalalla. Viestinnän lisäksi minulle on ehtinyt kertyä usean vuoden kokemus B2C- ja B2B-myynnistä. Ajauduin myynnin pariin ikään kuin vahingossa – ensin työskentelin vakuutusmyyjänä opiskelun ohella ja sen jälkeen kokopäiväisenä projektikonsulttina multimediaesitteiden parissa.

Myynnin kautta olen oppinut paljon itsestäni ja muista ihmisistä. Olen oppinut kuuntelemaan, argumentoimaan ja ideoimaan. Olen oppinut uskaltamaan ehdottaa kauppaa ja sopimaan tapaamisia. Olen rohkeasti mennyt oman mukavuusrajani ulkopuolelle monta kertaa. Ehkä juuri siksi myynti on niin palkitsevaa ja myyntitavoitteiden saavuttamisessa on jotain koukuttavaa. Myynnissä ja viestinnässä on paljon yhtäläisyyksiä, ja niiden osaaminen luo hyvän yhdistelmän työelämän haasteita varten.

Anna myynnille mahdollisuus

Voin allekirjoittaa täysin Iljan esittämät näkökulmat, ja voin lämpimästi suositella myyntityötä ihan jokaiselle. Vaikka uratavoitteenasi ei olisi työskennellä myynnin parissa, kannattaa kuitenkin kokeilla myyntiä vaikka opiskelun ohessa osa-aikaisena työnä. Saat arvokasta kokemusta, jota voit hyödyntää tulevaisuuden työtehtävissäsi. Kuten Ilja sanoi, hyvä myyjä on ennen kaikkea taitava viestijä ja hyvä ihmistuntija. Tätä kohti kannattaa pyrkiä!

Kirjoitus on julkaistu myös Pörssikurssi-lehdessä numerossa 2/2018.


Kirjoittaja

Emilia Ström

Tiedottaja vastaa Imagon viestinnästä. Tehtäviin kuuluu muun muassa nettisivujen ja sosiaalisen median päivitys sekä sähköpostilistojen hallinnointi. Emilia on viestinnän johtamisen maisterifuksi, joka inspiroituu kesäisestä Helsingistä, tyylikkäistä pukeutujista ja terävistä teksteistä. Opiskelun vastapainoksi Emilia tykkää urheilla ja viettää illanistujaisia kavereiden kanssa.Takaisin ylös ↑
  • Seuraa meitä!

  • Imagon tapahtumat

  • Yhteistyössä

    ProcomJYYViestiEscapeCrosswrapUnwrittenSohviIlmeTekirKRNRPassionMMAGranoLönnbergPanza

  • Tapahtumat