Kärki ms02

Julkaistu: maaliskuu 02, 2018 | Vilma Paavilainen

Mistä on tuleva menestyjä tehty?

Tammikuun vedellessä viimeisiään imagolaiset kokoontuivat DeLorean – cocktailbaariin kuuntelemaan, kun kolme alumnia työelämän eri vaiheista kertoivat omien uratarinoidensa lisäksi vinkkejä työelämässä ja viestintäalalla menestymiseen. Listasin puhujien neuvoista kolme tärppiä.

1. Ole kuin sieni.

Mitä maailmassa tapahtuu? Mitkä ovat tämän hetken polttavimmat puheenaiheet ja ilmiöt? Mitä osaamista minulla on, mikä voisi auttaa yritystä? Kaikkea ei tarvitse osata, vaan asenne ratkaisee. Innokas ja aktiivinen asenne sekä mielenkiinto ja tarkkaavaisuus ympäristöä kohtaan kantavat pitkälle. Ime tietoa itseesi kuin sieni.

2. Tee mistä tykkäät, ja ole sen asiantuntija.

Tänä päivänä omaksuttavan tiedon ja mahdollisuuksien määrä voi tuntua rajattomalta. Siksi kannattaakin keskittyä pariin juttuun, joista oikeasti tykkäät ja joissa haluat olla pro. Päätä, että haluat olla näissä asiantuntija ja ehkä jopa Suomen paras. Myös valinnaisilla opinnoilla voit muokata omaa osaamistasi: lisäämällä viestinnän opintoihin esimerkiksi yhteiskuntatieteitä, digitalisaatiota tai ympäristöjohtamista saat helposti luotua spesiaalin lisän osaamiseesi.

3. Ota oma tilasi.

Vuosien saatossa viestinnästä on kehkeytynyt tiedotustoiminnan sijaan strateginen työkalu, jonka merkityksen organisaatiot pikkuhiljaa alkavat ymmärtää. Viestinnän ammattilaisten tehtävä on kuitenkin aktiivisesti tuoda omaa osaamistaan esille, ja auttaa organisaatiota olemaan entistä aktiivisempi ja innovatiivisempi viestijä. Tarjoa omia ideoitasi ja ole rohkeasti läsnä sosiaalisessa mediassa.

Otsikkokuva © Taru Kalvi

Kirjoitus on julkaistu myös Pörssikurssi-lehdessä numerossa 1/2018.


Kirjoittaja

Vilma Paavilainen

Puheenjohtajan tehtävä on lyhykäisyydessään huolehtia Imagon toiminnan sujuvuudesta. Vilma on toisen vuoden opiskelija, jonka harrastuksiin kuuluu muun muassa Leo-koiran kanssa hengailu, kirjojen ostaminen nopeammin kuin ehtii niitä lukea sekä seuraavan matkan suunnittelu.Takaisin ylös ↑
  • Seuraa meitä!

  • Imagon tapahtumat

  • Yhteistyössä

    ProcomJYYViestiEscapeCrosswrapUnwrittenSohviIlmeTekirKRNRPassionMMAGranoLönnbergPanza

  • Tapahtumat